WAT DOET DUO SM? SANDER en MARC BEKIJK DUO SM BOEK DUO SM
 

Duo SM maakt er een feestje van!

Steengoeie Meezingers, Stemmige Melodieën, Snoeihard Melodrama, de Stoere Mannen van Duo SM Spelen Meedogenloos op het Sentiment. Moeiteloos Schakelen Marc en Sander van Stevig en Moddervet naar Stille Mijmeringen. Samen Musiceren doen de Snaakse Makkers Sander en Marc al Sinds Mensenheugenis, zeker 15 jaar. Naast een avondvullend programma waarin zij een dwarsdoorsnede van prachtige liedjes uit de jaren 60, 70 en 80 spelen kunt u Duo SM ook boeken voor een popquiz waarbij de mannen alle muziekfragmenten zelf spelen. Daarnaast speelt Duo SM Jesus Christ Superstar in 25 minuten en de rockmusical Tommy in hetzelfde tijdsbestek.

Duo SM gaat tot het uiterste en stopt veel energie, inzet en enthousiasme in de shows. Het publiek reageert adequaat: men danst, zingt en drinkt. Het ontbreken van een drummer of gitarist valt als snel niet meer op.

Avondvullend programma
(kan ook overdag):

3 of 4 sets van 30 à 40 minuten. Liedjes van ABBA tot Sinatra, veelal in het Engels, maar ook bewerkingen van klassiekers met een eigen tekst en als de stemming het toelaat een mooi Nederlandstalig lied. Duo SM brengt de mooiste gitaarmuziek van de vorige eeuw met piano en zang. Maar let op, het gaat er enthousiast aan toe, en hoewel het volume niet tot aan de pijngrens wordt opgeschroefd is het absoluut geen muzikaal behang.

Popquiz:

enkele ronden met meerkeuzevragen, open vragen een een keur aan live gespeelde en gezongen muziekfragmenten. Leuk om aan mee te doen en zelfs leuk om niet aan mee te doen. Een popquiz van Duo SM is anders dan alle andere!

Jesus Christ Superstar:

25 minuten van louter hoogtepunten uit de beroemde musical en muziekfilm. Sander speelt alle muziekpartijen op zijn piano en Marc neemt alle zangpartijen voor zijn rekening. Van Judas tot Jezus en van Maria Magdalena tot Kayafas, ze komen allemaal in razend tempo voorbij. Desondanks ligt de ontroering van dit eeuwenoude verhaal telkens op de loer.

Who's Tommy?:

Het verhaal van de doofstomme en blinde Tommy die zich ondanks een spervuur van experimentele therapieën ontpopt tot een flipperkoning en na zijn genezing zelfs uitgroeit tot een moderne Messias wordt door Duo SM in een hels tempo over het voetlicht gebracht. Sander vertaalt zowel de vinnige gitaarpartijen als de donderende drums en pakkende baslijnen van The Who tot stampende pianomuziek, terwijl Marc de rollen van Tommy, de Acid Queen, de Pinball Wizard en alle anderen zingt.

Eventuele parallellen met de huidige tijd, waarin kinderen stom, blind en doof lijken wanneer ze zitten te gamen en de thema's pesten en pedofilie zijn in dit universele verhaal zeker niet toevallig.