Sander

Het is een warme zomerdag in 1995 wanneer gitarist Peter van Dorst en drummer Sander Ponne besluiten dat Herb Mews & The Mules leuk en aardig is om in te spelen, maar ze missen de mogelijkheid om eens lekker een solo uit te kunnen bouwen of vet te kunnen grooven. Ze missen eigenlijk de ballen en het zweet dat samenhangt met de Texaanse Rhythm & Blues muziek van pakweg The Fabulous Thunderbirds en Stevie Ray Vaughan. In de dan al veelgevraagde Michel Mulder vinden ze een enthousiaste en strak spelende wereldbassist en met zanger Marc Kamphuis is de band compleet. Ze noemen zich:  

The Cheap Talkies

Het doel van de Talkies -niet te verwarren met die asoos van de Tokkies- is om tijdens optredens lol te hebben met elkaar en het publiek en een sfeer op te bouwen waar ze in Austin, Texas nog een puntje aan kunnen zuigen.

Helaas blijkt Michel Mulder niet altijd meer beschikbaar voor optredens van The Cheap Talkies. Gelukkig voor hem en u en de band hebben ze in de persoon van Deborah Jacobs van Boven een even competente en daarbij ook nog eens vrouwelijke vervanger voorhanden!

Peter
Michel
Marc Deborah